דף הבית / המגזין לריפוי עצמי / הגורם הרגשי לקורונה
למה זה כל כך מפחיד?
הטעות הרווחת היא התפיסה שהמחלה נגרמת כתוצאה מוירוס שלא בשליטתנו. אבל זאת הנחה שגויה מיסודה. וירוסים לא גורמים למחלות, גם חיידקים לא. לכן רק מעטים מה״מאומתים״ גם נהיים חולים. הוירוס אולי לוקח חלק בתהליך ההחלמה של הגוף, שאנחנו קוראים לו בטעות ״מחלה״ אבל הוא לא יוצר אותה!
- נכתב על ידי דן לוסטיג
מי שעוקב כבר יודע ש:
מה שיוצר את המחלה זה ״יודין״ יותר נכון- המחלה היא הדרך של הגוף לרפא את עצמו – מהשפעה של סטרס (יודין) מתמשך שחווינו. (וזה נכון לגבי קורונה, שפעת וכל מחלות החורף) יודין הוא: רגע לא צפוי, דרמטי, יוצר תחושת בידוד שלא ידענו איך להתמודד עם מה שקרה, והפעיל את תגובת הסטרס של הגוף. ככל שהסטרס משמעותי יותר-ככה הסימפטומים יהיו משמעותיים יותר. ככל שתחושת הבידוד חזקה יותר בזמן המחלה, ככה הסימפטומים יהיו קשים יותר. אפקט הנוסיבו בנוסף- גם אפקט הנוסיבו גם משפיע על חלק מהסימפטומים שחווים:
(מויקיפדיה: הנוסיבו הוא אפקט המתרחש כאשר
קיימת ציפייה לתופעה שלילית, וציפייה זו מביאה
בפועל לתוצאה שלילית עוד יותר אילולי הייתה הציפייה)
במחקרים שעשו- נתנו לאנשים תרופת פלצבו, ואמרו להם שיש ״לתרופה״ תופעות לוואי (בחילות והקאות)- ובתכלס נתנו להם לשתות מים עם סוכר. 80% (!)- מהאנשים שקיבלו את תרופת הפלצבו- הרגישו את תופעות הלוואי והקיאו. או מחקר שבו אמרו למטופלים שנותנים להם כימו- הזריקו להם מים- ול30% מהם נשר השיער.
אז אם מישהו חולה בשפעת או בקורונה, עושה בדיקה ואומרים לו: יש לך קורונה- והוא שמע שתופעות הלוואי של הקורונה הם – קוצר נשימה, כאבי שרירים, ואובדן חוש טעם וריח. זה מה שהוא מצפה שיקרה- וממש כמו הניסוי עם מי הסוכר- אפקט הנוסיבו גורם לחלק מהסימפטומים שנגרמים עקב הציפיה לסימפטומים שלא נדבר על התמונות שרואים בטלויזיה של אנשים מונשמים – ומתים… מה אותו אדם שנמצא ב״קבוצת סיכון״ירגיש אם ימצא חיובי? רמת הפחד והחרדה תעלה, תחושת הבידוד תתחזק, היודין- יתעצם- והגוף יגיב בהתאם. בדידות, פחד וחרדה – יכולים לפגוע בנו הרבה יותר מכל וירוס, מאחר והם מנטרלים את מערכת החיסון (מלא מחקרים מראים את זה)
אז איך לרפא ולחסן את התודעה שלנו מפני הקורונה?
קודם כל- לנקות את הפחדים, החרדה והפחדים בפרשנות שלנו סביב הקורונה.
וכן- אנחנו עדין יכולים להיות חולים, כי יכולים לקרות אירועים מלחיצים בחיים שלנו, וזה בסדר- וכמעט בכל המקרים- זה עובר. אין חדש תחת השמש. תגובת הרגיעה של הגוף- מאפשרת ותומכת במנגנון הריפוי העצמי שלו. ואם מבינים את היודין ומטפלים בו? אפשר להפעיל את תגובת הרגיעה של הגוף אנחנו יכולים לרפא את עצמנו ואז תהליך ההחלמה יכול להיות קל יותר. כי במיוחד היום-
לדעת לרפא את עצמך זאת לא פריווילגיה.זה הכרחי!